IMG_1761

Zomer garnalen met kokosmelk, tomaten en paksoi!

7 juli 2014 | Geplaatst in:Food, Paleo

Het is druk, druk in mijn hoofd! Zit te veel vast geplakt aan mijn verplichtingen, mijn things – to – do’s lijstje. Ook op school bij de kids moet nog alles even in die laatste weekjes geplakt worden musicals, juffen/meester dag, toernooien etc,etc. Met als gevolg dat ik onrustig wordt en niet goed kan ontspannen, ken je dat gevoel?? heb vanochtend weer lekker de fiets gepakt en ben 20 km gaan fietsen. Muziek op, wind door je haren en de burn in je benen, heerlijk even lekker het hoofdje leeg maken en weer vol energie zitten door de buitenlucht! Heb thuis de deuren open gegooid het zonnetje half binnen, muziekje op en de honden naast me (túúrlijk want je zal heel per ongeluk is wat lekkers laten vallen)! en ben gaan kokkerellen want ik blijf nog effe in die flow……mij maak je niet gek!!! Dus ik ga je vandaag een lekker recept voorschotelen, die de volgers van mijn Facebook page ook nog te goed hebben van mij. Het is inmiddels mijn favoriet geworden maar je moet wel van garnalen houden anders heb je vette pech!;-)

 

IMG_3239

Burn those legs!

 

Zomer garnalen schotel met kokosmelk, tomaten en paksoi.

 

Ingrediënten

1 kilo jumbo garnalen.
1 pak paksoi.
2 lente uitjes.
4 teentjes knoflook.
1/2 limoen.
1 rode peper.
1 bosje koriander.
1 blikje kokosmelk. (bio)
2 blikjes tomaten blokjes. (bio)
1/2 tl cayenne peper flakes.
snufje zout.
1 el olijfolie.

 

Bereiding:

Snij de lente uitjes, rode peper en de knoflook fijn. Snij de paksoi en koriander in wat grovere reepjes. Plaats je pan met de olijfolie op laag vuur en bak de rode peper totdat ze zacht zijn.Voeg het lente uitje, de paksoi, koriander en de knoflook en cayenne peper flakes toe, en laat het voor 1 min doorbakken.

 

Nu kunnen de tomaten blokjes, kokosmelk en het snufje zout erbij, deksel op de pan en laat alle ingrediënten op een laag vuur voor 10 min trekken en om de saus wat dikker te maken. Voeg tot slot de garnalen toe en kook voor 5 min gaar. Als laatst voeg je de limoensap erbij en nog een klein beetje verse koriander.

 

IMG_1757

IMG_1760

IMG_1762

 

 

Lekker met bruine basmati rijst of quinoa………ENJOY!!!

 

Leave a Reply

*De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>