Zo Maak Je Slagroom Van Kokos Creme.

29 september 2014 | Geplaatst in:Food

Ik denk dat iedereen er wel eens last van heeft een lichaam dat alleen maar blijft vragen om eten, en dan met name de lekkere zoete, vol van smaak varianten. Ik had er in ieder geval last van en omdat de boog niet altijd gespannen kan staan heb ik er gewoon aan toe gegeven! Ik hou mezelf dan maar voor ogen dat ik het verdient heb na een periode van veel trainen en de zware dag van de LLTD Qualifier.

 

Dus heb ik slagroom gemaakt! Maarrr dan wel van één van de gezondste superfoods (ohhh…ik geloof dat ik een beetje een aversie heb gekregen tegen de term superfoods, ga het ook niet meer gebruiken) de kokosnoot! Het fijne van deze slagroom is dat het natuurlijk veel gezonder is maar dat het zeker niet onder doet van de traditionele room, het is net zo creamy en vol zonder de kokos smaak…….en de kinderen zijn er dol op!!! The best part is dat je het voor zoveel recepten kan gebruiken en in verschillende smaken kan maken…..want over smaak valt niet te twisten! Je kan er wat rauwe cacao poeder aan toevoegen voor een chocolade crème of pers er wat van je favoriete citrusvrucht doorheen. Het wordt moeilijk om één van mijn favoriete recepten te kiezen maar een schep in mijn chocolade chia pudding ontbijt is toch wel een winnaar! Ok het makkelijkst is het maken van de slagroom. So, let’s get to it.

 

IMG_0208

Zet een blik kokos crème een nachtje in de koelkast. Ik heb al verschillende merken geprobeerd maar dit is echt de beste Aroy-D en koop mijn voorraadje online bij Puur Mieke

IMG_0193

Schep de pasta achtige kokos creme in een koude schaal. TIP bewaar het kokoswater voor je smoothies.

IMG_0197

Voeg toe een 1/2 el agave syrup, 1/2 tl stevia en een 1/2 tl gemalen vanille (extract). Met je mixer op high speed, sla je de room voor 3 tot 5 min tot een fluffy volle slagroom.

IMG_0202

De slagroom is het beste als je deze gelijk serveert, maar is in de koelkast nog één week houdbaar…..sla het dan wel weer even op zodat het weer vol en romig is.

IMG_0201

Voila, je slagroom van kokos creme in een paar minuten! Zó lekker als laagjes op jezelf gemaakte taart, op je ijs (kleintje dan) en in een kop warme rauwe cacao melk…..en zo kan ik nog wel even door gaan!!!

IMG_3679

Enjoy!!

Your Turn: Leuk…..laat het is weten als je de slagroom hebt gemaakt, en wat je er van vindt? Een foto ervan maken is he-le-maal leuk en ik plaats deze op de Facebook page #theblondeboxinspiratie

Hallo Facebook vrienden! If you like this article why not spread the word by sharing this post with your friends. ❤️

 

Leave a Reply

*De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>