Juice Pulp - The Blonde Box

Wat Ik Doe Met Het Pulp Restant Van Mijn Juice Sapje?!

11 februari 2015 | Geplaatst in:Food, Paleo

Heb jij ook een juicer? En heb jij net als ik nooit nagedacht wat je met het super gezonde restant van je zojuist gemaakte heerlijke groene sapje moet doen? Weggooien! Ik deed dit elke ochtend, na het sapje drinken begon ik trouw aan de schoonmaak van mijn juicer…..en hop daar ging het juice pulp restant de vuilnisbak in! Maar dat doen we nu niet meer. In plaats van weggooien heb ik het gezonde pulp restant vol met vitamine, mineralen en vezels gebruikt om een heerlijk zelf getrokken bouillon van te maken en gaat het zelfs door het voer van de honden……no more nutritional waste!

 

 

Je kan er zoveel lekkere recepten mee maken dus heb ik de volgende pulp restant ideeën voor je op een rijtje gezet!

 

Wat Ik Doe Met Het Pulp Restant Van Mijn Juice Sapje!

 

1. Omelet
Voeg de pulp toe aan een geklutst ei, voor een gezonde en smaakvolle omelet.

 

2. Smoothies
Blend de pulp door je smoothie voor extra vezels.

 

3. Bouillon
Maak een heerlijke groenten bouillon door de pulp met water, kruiden te koken en daarna te zeven.
Voor een extra krachtige boost kan je er botten van gezonde dieren aan toevoegen……rund, lam, kip, vis.
Behalve smaakvol is deze (bone broth) bouillon zeer krachtig voor je vitaliteit en een perfecte aanvulling voor
aminozuren, collageen ← héél belangrijk dames en gelatine!

 

4. Soep
 Voeg de pulp toe aan je soep om het dikker en voller te maken (bindmiddel).

 

5. Pasta saus
Voeg de pulp toe aan je pasta saus voor al je pasta gerechten of gebruik de pulp als laagje tussen de lasagne.
Moeders……de perfecte smoes voor kids, néé er zit ‘echt’ geen groenten in!!!

 

6. Dessert
Heb je fruit gejuiced, dan is de fruit pulp top als laag tussen alle dessert gerechten……ook gezellig qua kleur in je    gerecht!

 

7. Groentenburger
Maak er zelfgemaakte groentenburgers van door knoflook, kruiden, mosterd, zout, kokosolie en wat havervlokken om het te binden toe te voegen. Lekker in een salade!

 

 

8. Muffins & Brood
Mix je pulp met al je bakcreaties…. muffins, cake, brood, koekjes. Bleekselderij, uien, wortels, spinazie, appel,
citroen, limoen, peer zijn perfect hiervoor.

 

9. Crackers
Maak je eigen gemaakte crackers door je pulp te mengen met lijnzaad, chia zaad, water, zout. Doe dit alles in een
foodprocessor en maak dmv een roller een dunne laag op een bakplaat en plaats het in de oven.

 

10. Pizza bodem
Voeg de pulp toe aan je gezonde zelfgemaakte pizzabodem! Bloemkool (in foodprocessor), ei, knoflook, bol mozzarella, havermoutmeel (foodprocessor), oregano, peper en zout……hop in de oven!

 

11. Dipsaus
Voeg de pulp toe aan cream cheese, sour cream, griekse yoghurt. Dit kan je ook als laag gebruiken voor op je
wrap.

 

12. Voor de hond
Mix de pulp door het hondenvoer of maak honden koekjes…..hoe gezond voor je aller beste vriend(in)!

 

061d31bc59a7840d77e3f4ccfe2c337c

 

Als al het boven genoemde mislukt?! Voer het aan de kippen, vries het in voor later of gebruik het als compost!

 

Your Turn: Wat doe jij met je juice pulp?

       

 

 

 

 

Leave a Reply

*



De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>