Verslag CrossCamp Class & Voordelen buiten sporten!

9 juni 2014 | Geplaatst in:Crossfit, WOD's, workouts

Elke woensdag avond geef ik aan 15 fanatiekelingen CrossCamp les op het strand of in de duinen. A.s woensdag is al weer de zesde les en wat zie ik al verschil met die eerste keer! Bij het aankomen op de parkeer plaats waar we altijd afspreken hoorde ik ze al zeggen ohhh, ja hoor dat zal ze wel zijn en die angstvallige blikken naar elkaar van “kan ik dit wel” en “als ik dat maar niet hoef te doen”……túúrlijk kan je dat en dat gaan we ‘echt’ wel doen!!! Hoe leuk om ze nu te zien en merkbaar is dat het hardlopen steeds beter gaat want we lopen toch echt kleine Crosslopen in de duinen. En dat de push-ups steeds stabieler gaan en zelfs al op de tenen geprobeerd wordt. :) Vanaf de parkeer plaats dribbelen we naar ons inmiddels vaste warm-up stekkie. terwijl iedereen op de plaats staat te joggen, vertel ik welke WOD we gaan doen en neem sommige skills mee in de warm-up om alvast proef te draaien en voor mij om te zien of de techniek en oefening goed uitgevoerd wordt. Voor degene die daar nog niet zijn of door een blessure geef ik altijd een optie! De CrossCamp is gebaseerd op Crossfit achtige workouts waar conditie training en spieroefeningen gecombineerd worden. Elke week is de WOD weer anders dan gebruiken we weer een grote steen die we als slamball gebruiken en trekken we paaltjes uit de grond om daar onze schouder presses mee te doen ( die we natuurlijk ook weer terug plaatsen!) Dan weer een tabata waar de intensiteit hoog is, voordeel daarvan is dat je naderhand nog steeds een verhoogde vetverbranding hebt. Uiteindelijk draait het allemaal om wilskracht en motiveren we elkaar om het vol te houden en gelachen wordt er zeker met dank aan de gangmakers!!!!

 

Are you ready GO, GO, GO…………wie als eerst bij het strand is?!!!!

P1020538

P1020540

Iedereen verzamelen!!!

P1020551

Warming-up!

P1020582

Iedereen aan de dip!

P1020593

Rennen naar het strand.

P1020609

Het laddertje lig al klaar!

P1020613

Uhhh……wat moest ik ook alweer doen??

P1020629

Kijk, op de teentjes!

P1020644

Ik vind het echt, echt leuk!

P1020674

Even een beetje corrigeren.

P1020677

Een potje schreeuwen en aanmoedigen hoort erbij!!

P1020697

Ik zal volhouden?!

P1020712

En over op de schuine buikspieren.

P1020747

Wie geeft de les eigenlijk???

P1020770

rekken en strekken!

 

Niks is zo fijn om voldaan naar huis te gaan en trots te kunnen zijn op jezelf! Buiten trainen maak je niet alleen vrolijker en gezonder maar door de weerstand van wind, obstakels, kost het je meer energie ……dus sneller resultaat.

Dank jullie wel voor weer een gezellige & sportieve avond!

 

Wil jij nou ook meedoen?…..dat kan. info en inschrijving vindt je op de site van Power & Shape

 

Leave a Reply

*De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>