10435699_727808307286701_1517949236628145528_n

Product Review: Squalan Gezichtsolie

30 oktober 2014 | Geplaatst in:Product Reviews

Een paar maanden geleden kwam ik een post tegen van Squalan op de Facebook site van Crossfit Nederland, die eigenlijk gelijk mijn aandacht trok! Nu denk je waarschijnlijk wat heeft Squalan gezichtsolie te maken met Crossfit? Leslie mede oprichtster van Squalan is ook een Crosssfitter (Reebok CF 020) en Crossfitters zijn vaak mensen die op een gezonde manier met hun lichaam bezig zijn waarbij naast clean eten ook pure natuurlijke gezichtsverzorging essentieel is! Ik dus ook, en met mijn gevoelige huid heb ik gelijk de site van Squalan bezocht en kon mij helemaal vinden in dit product. De meeste cosmetica producten zitten namelijk vol met kunstmatige ingrediënten voor een betere houdbaarheid en dat is bij Squalan zeker niet het geval. Dus daar ik ook zoveel als mogelijk puur eet, ga ik ook geen troep op mijn gezicht smeren! Jij toch ook niet?

 

MG_9861

 

Leuk een product review! Dat vond Leslie ook en stuurde mij een mooi pakketje van twee flesjes gezichtsolie in een linnen zakje. Ok, maar wat als het tegen valt? En mijn huid eruit zal gaan zien als een maanlandschap, dan zal ik daar natuurlijk gewoon over schrijven! Geen probleem volgens Leslie, omdat in Squalan het huideigen stofje Squaleen zit en de kans op een allergische reactie erg klein zal zijn zelfs voor de meest gevoelige huid.

 

Maar wie zijn de meisjes van Squalan? En wat is hun drijfveer om het product te starten?

 

Monique: Als rossig meisje heb ik altijd een gevoelige huid gehad. Een kwartiertje in de zon en ik was al verbrand, daarnaast krijg ik snel ruwe en droge plekken en elk kledingstuk waar een draadje wol in zit bezorgt me jeuk en vlekken. Op latere leeftijd heeft het grootste probleem zich op mijn gezicht gericht. Dermatologen gaven mij antibioticakuren en agressieve crèmes. Ik kon geen enkele dagcrème meer verdragen en heb jarenlang gezocht naar een product dat niet irriteert. Na lang zoeken heb ik het eindelijk gevonden en ik ben nog elke dag dolblij dat ik deze olie heb ontdekt!

 

 

Monique en Leslie Squalan

 

 

Leslie: Ondanks mijn lichte huid en blonde haren heb ik tot mijn 20ste nooit echt last gehad van een slechte huid, maar daarna leek het wel alsof ik in een verlate pubertijd terecht kwam. Crèmes en pillen leken mijn huidirritatie alleen maar erger te maken. Ik ben me gaan verdiepen in voeding en het effect daarvan op het lichaam en ontdekte dat bepaalde voedingsmiddelen mijn huid negatief beïnvloedde. Helaas bleef ik wel reageren op cosmetica en durfde ik bijna niks op mijn gezicht te smeren.

 

 

Na een lange zoektocht besloten de dames zelf een product op de markt te brengen met het ingrediënt Squaleen,  wat uit gegroeid is tot het merk Squalan! Maar wat is Squaleen nou eigenlijk? Squaleen is een vetachtige substantie die door zowel mensen als dieren en planten zelf geproduceerd wordt. De eerste organismen op aarde bestonden voor een groot deel uit squaleen. Bij de geboorte is het percentage squaleen in onze huid hoog, maar dit neemt af naarmate we ouder worden. Rond ons dertigste maken we er zelf nog maar zo weinig van aan dat het huidverouderingsproces begint…..’and hell yes’ het is ook bij mij begonnen!!!

 

 

Ik ga het proberen! In eerste instantie was ik een een beetje huiverig om olie op mijn toch wel glim hoofd, neus en kin te smeren. Ik gebruik het nu twee maanden want je moet je huid de kans geven om er aan te wennen voordat je een duidelijk verschil kunt zien. Ik gebruik de olie als nachtverzorging, eerst de olie op mijn gezicht even in laten trekken en als een soort sealing mijn nacht crème erover. Na een weekje ging mijn huid iets reageren en dacht ja hoor, dat is mijn geluk maar dit was gelukkig snel over en zal wel bij de wenningsfase gehoord hebben. Het fijne is dat het totaal niet vettig is op je huid, waar ik echt een hekel aan heb, en dat het lekker snel intrekt. Mijn huid ziet er minder vochtarm uit, dat zie ik aan de lijntjes in mijn gezicht en is soepel en glad. En wat ik echt heel, heel fijn vind…..de mooie glans op je gezicht, het ziet er frisser uit!! Ik gebruik het voorlopig alleen voor de nacht maar als het straks kouder gaat worden en er een draai aan de verwarmings knop gegeven wordt, ga ik het zeker ook overdag gebruiken! Op aan raden van Leslie ben ik het ook gaan gebruiken als verzorging op de eelt plekken op mijn handen  na de training, want zo vertelde zei dat Erwin van Beek, eigenaar van Reebok Crossfit 020, er dol op is voor zijn fijne handjes?!!! Ik vind het een heerlijke olie en is zuinig in gebruik, één druppel is meer dan genoeg en qua prijs zeker niet duur en zoals een vriendinnetje gelijk zei……scheelt weer, kunnen we weer potten eiwitten van kopen!

 

Wil je meer weten over Squalan en de producten kijk dan eens op de website of op Facebook!

 

Leave a Reply

*De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>