Paleo Meat Egg Burger

21 oktober 2014 | Geplaatst in:Food, Paleo

IMG_3275 2

IMG_3270

Het is weer eens tijd voor een heerlijk Paleo gerecht. Deze Meat Egg Burger maak ik meestal voor mijzelf na een pittige krachttraining en rij dan net iets harder naar huis want ‘the body needs food’ en echt ik kan eten!! En wat is dan lekkerder dan een stukje vlees? Deze burger kan je maken als lunch, diner of zomaar als je maag ‘echt’ gevuld moet worden en zit boordevol proteïne en vezels de perfecte post workout maaltijd!! Voor deze burger heb ik gekozen voor een Duits biefstukje maar je kan natuurlijk ook gewoon voor de hamburger gaan.

 

Ingrediënten :

  • Duits biefstuk, hamburger, tartaar.
  • 3 eieren
  • spinazie
  • vlees tomaat
  • peper
  • zout

 

Bereiding :

Kluts de eieren samen met de peper en zout. Snij de tomaat in mooie niet te dikke plakjes en leg je handje rauwe spinazie klaar. Verwarm je bakplaat of een grote pan, vet het kookring in met kokosvet anders zal je ei er niet lekker uit komen. Giet een laagje van het geklutste ei in de ring en laat bakken zoals een normaal gebakken ei. Haal de ring los en draai het ei totdat het mooi goudbruin is. Bij een Duits biefstukje bestrooi ik het vlees altijd nog even met peper en zout maar bij een hamburger hoeft dat natuurlijk niet. Bak het vlees in een andere pan of plaats het ook op de bakplaat. Klaar……stapelen maar!!

 

Tips :

* Je kan ook een avocado salsa erbij maken. 1/2 avocado, teentje knoflook, 1tl mayo (bio), citroensap en prak dit fijn.

* Gebakken ui ringen erbij is ook zo’n feestje!

 

IMG_3278

 

Enjoy!!!

Leave a Reply

*De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>