Paleo banana oat cookie

Paleo Banana Oat Cookie

28 april 2014 | Geplaatst in:Food, Paleo

 

Terwijl sommige van jullie misschien al zwaar aan het feesten waren stond ik zaterdag in de keuken verschillende koeken te maken. Ik had trek…..lekkere trek!!! Met Max en Wim-Lex op de tv kreeg ik toch wat mee van koningsdag want ben toch nieuwsgierig wat Maxima aan heeft. Já ik dwaal af, terug naar de koeken! Ik heb een Paleo banana oat cookie gemaakt een variant op het bananenbrood maar dan zoeter. Het wordt gemaakt van Amandelmeel en kokosmeel.

 

Amandelmeel is rijk aan vitaminen en mineralen, bevat minder koolhydraten dan tarwemeel en bevat veel goede vetten. Het heeft een hoge voedingswaarde waardoor je snel een verzadigd gevoel hebt.

 

Kokosmeel bevat meer vezels 58% meer dan tarwe en is een goede bron van mangaan, eiwit, en vetten. Bak je met kokosmeel dan heb je meer eieren en vocht nodig!

 

Paleo banana oat cookie

 

Paleo banana oat cookie
3 grote koeken.

 

Ingrediënten
1 banaan
klein handje walnoot
klein handje pecan
klein handje rozijnen (geweld)
5 dadels
2 el havermout
1 el amandelmeel
1 el kokosmeel
1/2 tl stevia
1 el agave syrup
snuf zout

 

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Prak de banaan in een kom, knijp in je hand de walnoot en de pecan wat kleiner.Laat de rozijnen inmiddels in heet water wellen en snij de dadels iets kleiner. meng dit alles in je kom bij de banaan, voeg de havermout, amandelmeel, kokosmeel, agave syrup, stevia en het snufje zout toe. En meng dit met de keukenmixer.

 

Ingrediëten Paleo oat cookie

 

Vul de mix in ronde metalen ringen op een bakplaat met bakpapier.

 

Paleo oat cookie op bakplaat

 

 

 

Bak de koeken circa 10 – 15 min, afhankelijk van de grootte van je koeken en je oven. Check af en toe even, als je denkt dat ze klaar zijn en er mooi goudbruin uitzien kunnen ze eruit!

 

Paleo oat cookie

Paleo oat cookies

 

 

 

 

 

Deze koek is ook perfect voor een breakfast on the go! en natuurlijk na je training……goed voor het herstel. Eigenlijk gewoon altijd goed!!!!

 

De koek is 3 á 4 dagen houdbaar in vershoudfolie in de koelkast.

 

Eetsmakelijk!!

 

 

4 Comments

  1. Alyssa
    28 april 2014

    Laat een reactie achter

    Ziet er goed uit! En zal denk ik goed vullen. Maar eens proberen ;)

  2. Chantal
    28 april 2014

    Laat een reactie achter

    Ik heb al mogen proeven en lekker dat ze zijn!

Leave a Reply

*



De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>