IMG_0633

Op bezoek bij PT ROOM!

3 september 2014 | Geplaatst in:workouts

Wat is nou het leuke om met een blog bezig te zijn?! Natuurlijk het schrijven over je passie en alle leuke en mooie dingen in het leven, en dan maar hopen dat jullie het leuk vinden om te lezen! Toch? En?……dat je nog weleens uitgenodigd wordt om in een super mooi training studio weer eens een andere aanpak van les te ervaren. Train al ruim 3 jaar bij Richard Valiente, hij kent mijn doelstellingen en trainen daarvoor, en ga voor de rauwe ‘heavy s**t’ naar Crossfitrtm.
Dus totaal geen luxe bij crossfit (waarvan de eerste crossfit box al is geopend met alle luxe). Dat was wel even anders bij PT ROOM in Rotterdam-Hillegersberg. Wat een mooie ruimtes, in één waan je jezelf in een soort bos! Er is een Kracht, Cardio, Box, TRX en Spinning ruimte.

IMG_0635

IMG_0632

IMG_0630

Ik werd verwelkomt door Nick eigenaar van PT ROOM en trainde samen met Patricia, die Nick al had verteld hoe ik een beetje train. Het trainingsschema werd aangepast en ik heb het geweten!!! De training was héél anders dan ik normaal doe, veel balans oefeningen met kracht en elke keer weer die ‘killing’ crosstrainer er tussen door, waarvan de weerstand flink omhoog moest……en ook mij hartslag! Thuis train ik ook met mijn TRX en dacht, ohhhh bekent terrein, hoe fijn om toch weer nieuwe aanwijzingen te krijgen voor een betere spanning in je oefening…..dus, ook weer wijzer geworden! Heb het de volgende dag flink gevoeld.

 

IMG_0006

Het is geen groot sport centrum vandaar de naam PT ROOM en dat had Nick ook helemaal niet voor ogen, ik laat het Nick lekker zelf vertellen!

 

mijn drive is begonnen toen ik als fitness coach werkte bij een fitness centrum en de mensen niet verder kon helpen dan wat basisadvies geven. Onze werkgever hamerde erop dat ALLE klanten aandacht nodig hadden. Mijn visie was echter dat je met 2 fitness instructeurs NOOIT 30-40 mensen die op dat moment aan het trainen waren specifiek kon helpen.
Ik wilde mensen ‘screenen’ en afhankelijk wat de (on) mogelijkheden van deze persoon waren een plan van aanpak opstellen. Omdat hier ontzettend veel tijd in gaat zitten als je dat op de juiste manier wilt doen kwam ik erachter dat het werken binnen een fitness centrum niets voor mij was. Ik ben ontzettend ‘pietje precies’ dus liep continue tegen weerstand aan.
Dat we de organisatie Personal Wellness Training 8 jaar geleden hebben opgericht was iets dat hieruit voortkwam. Omdat we zo’n ontzettende groei hebben doorgemaakt de afgelopen jaren hebben we besloten dat we naar een eigen vestiging wilde toewerken. Dat hebben we jarenlang voorbereidt en hebben op 6 september deze daadwerkelijke stap gezet. In onze ogen hebben we een concept neergezet waarbij mensen verschillende vormen van PT kunnen volgen.
aanbod: we bieden naast onze PT sessies (1 op 1 tot en met 1 op 4 personen) ook Small Group PT  (maximaal 6 personen) en Small Group Training (maximaal 8-16 personen) aan.
Daarnaast kan je bij PT ROOM ook vrij trainen en gaan we onze klanten ook begeleiden met de Wellness Cloud. Hier worden alle gegevens van onze klanten ingevoerd om op deze manier hun resultaten goed bij te houden. Daarnaast is op deze manier het archiveren van de daadwerkelijk training beter te doen. Hierdoor is het makkelijker om van trainer te switchen wanneer de agenda’s tussen trainer en klant niet matchen.
team: we hebben een team van 6 personal trainers, 2 fysiotherapeuten en een osteopaat die bij ons zijn aangesloten. De trainers hebben allemaal hun eigen kwaliteiten, zo is Henk bijvoorbeeld meer op boksen gericht en Atse op CrossFit, maar wij stellen wel als richtlijn ons OPT-model. Optimale Prestatie Training.
IMG_0004

IMG_0628

IMG_0002

Na de training heb ik heerlijk met een bakkie koffie naar de Small Group training zitten kijken en nog een paar bekende mooie vrouwen aangemoedigd…..ja, ja de wereld is nog steeds klein!

Your Turn: Vertel eens waar jij train? Altijd leuk om even reclame voor je sportschool/studio te maken. Reacties hieronder!

Leave a Reply

*De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>