IMG_0357

Oatmeal Raisin Bitterkoekjes.

18 juni 2014 | Geplaatst in:Food

Mensen vragen mij wel eens snoep jij dan nooit of eet jij wel eens slecht? Oohhh ik en snoep, ben echt een zoetekauw…..dus het antwoord is túúrlijk snoep ik wel eens…… op de vrijdagavond want dat is mijn cheat evening!!! Bokkepootjes, chocolade (a woman needs her chocolate), stroopwafels etc,etc eigenlijk te smerig voor woorden,……inderdaad dat vond ik dus ook! Zeker de dag erna voelde mij niet fit en merkte het ook met trainen, en als ik niet vol kan gaan “that’s a hell of a problem” voor mij dan…….dus KLAAR ermee en weg met dat schuldgevoel!! We gaan het anders doen, een fijn clean cheat, een verantwoorde snack voor de vrijdag avond! Dus handjes in de lucht voor mij heerlijke ‘kleine’ Oatmeal raisin bitterkoekjes (want daar lijken ze op en klinkt fijner)! ;-))

Bakken met ingrediënten als havermout, wat niet echt Paleo is maar de 90% regel gaat dan weer op voor mij en krentjes blijf ik heerlijk vinden en zeker als je denkt tijdens het maken waar blijft de suiker en het vet!!! Ik heb het recept iets aangepast omdat bij de eerste bakproef ik ze te hard vond en wat ben gaan experimenteren……het resultaat een top koekkie!!!

 

Oatmeal Raisin Bitterkoekjes

Ingrediënten

50 gr kokosmeel
50 gr amandelmeel75 gr havermout
100 gr kokosolie
handje rozijnen (ongezwavelde)
2 el agave syrup
1 tl stevia
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1 tl kardemon
snufje zout

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Voeg de kokosmeel, amandelmeel, havermout en de kokosolie in een kom en meng alles samen. Prak de banaan fijn en voeg de agave syrup, stevia, bakpoeder, kaneel, kardemon, rozijnen en zout toe en meng nog even goed samen.

 

 

IMG_0351

IMG_0352

IMG_0353

 

Ik heb met een kleine ijs schep bolletjes gemaakt maar maak ze tussen je handen ietsje platter en plaats ze op een bakplaat. Bak de koekjes circa 10-15 min totdat ze goudbruin zijn. Laat goed af koelen en ze zijn helemaal hartstikke af!!

 

IMG_0355

IMG_0358

 

Zo! Dit ga ik dus vaker doen iets lekkers voor het weekend of gewoon zomaar, omdat het kan! Na een paar dagen worden de koekjes wat harder en misschien net iets te hard voor je gebit maar dan zijn ze fijn gestampt zó lekker in je griekse yoghurt!

 

Happy Sweet Cheating!!

 

 

 

 

2 Comments

 1. Marielle Voormolen
  18 juni 2014

  Laat een reactie achter

  Yes ik wilde net een dergelijk iets maken. Je hele presentatie ziet er al smakelijk en liefdevol uit. Dit wil ik ook maken en proeven. Ik laat het je weten… Thanks Petra, liefs Marielle

 2. Petra van den Driessche
  24 juni 2014

  Laat een reactie achter

  Hey Marielle,ik heb de koekjes voorbij zien komen van je,zag er helemaal gelukt en lekker uit!TOP

Leave a Reply

*De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>