Lowlands Throwdown: Het verslag van een te gekke Crossfit zondag!!

8 oktober 2014 | Geplaatst in:Crossfit

De Lowlands Throwdown, de fitste mensen van 2014 hebben gestreden en hoe! Twee dagen zeven WOD’s vol gas uitvoeren waar de atleten naar uit hebben gekeken, waar voor getraind is en waar zeker meer bij komt kijken dan die ene WOD op een dag. Bij het schrijven van deze post word ik weer enthousiast, als je van Crossfit houdt dan kan je het alleen maar naar je zin hebben op zo’n geweldige sport zondag! Ik kan je zeggen….dat had ik!!! Bij binnen komst vond ik het al overweldigend, het grote stadion Omnisport in Apeldoorn. Dat was in 2009 wel even anders waar de eerste LLTD werd gehouden bij Crossfit Twente met 43 atleten. De Lowlands Throwdown is inmiddels gegroeid naar het grootste Crossfit event in de Benelux met 93 top atleten.

 

“  Bij binnen komst vond ik het al overweldigend, het grote stadion Omnisport in Apeldoorn.

 

IMG_0395 2

 

Schedule Sunday

Wat stond er op het programma op deze Crossfit Finale dag?! De eerste WOD – event 5 was een Classic Triplet een echte killer (bring me the oxygen)! 5 rounds for time, 1 rondje arena rennen, 10 Squat Snatches 61/43 kg elite – 52/34 masters, 10 over the bar burpees OMG!! WOD twee – event 6 Skills To Pay The Bills, ik hou ervan dit soort WOD titels. Deze WOD wist niemand nog en daar ik ook iets te lekker zat te lunchen moest ik snel rennen en had niet op het scherm gekeken wat de WOD was? Maar wat waren ze toch slecht die Double Unders aan het doen?! Het verrassings element……Triple Unders!! Deze WOD vond ik helemaal verrassend 2 min Triple Unders, 2 min handstand Push Ups, 2 min Double Unders en 2 min Muscle Ups. Na deze WOD was de cutt-off en mochten er 6 master female, 6 master male en 12 elite female, 12 elite male door naar de final event. De laatste WOD – event 7 Don’t Let Go 30 Shoulder to overhead 61/43 kg elite – 57/34 kg masters, walk 5m with bar, 20 Ground to schoulder het gewicht moest maar even omhoog 84/57 kg elite – 66/45 kg masters, walk 5m with bar, 10 Cleans 102/70 kg elite – 84/61 kg masters, walk 5m with bar, 10 Deadlifts, sprint en of het nog niet genoeg was 5 bar Muscle Ups. Wat werd er gewerkt zeg door de atleten in deze finale WOD, zeker door Marion Valkenburg zij liet even zien what she’s made of……indrukwekkend!!!

 

IMG_0459

IMG_0545

 

 

De Fitste Vrouw en Man van de Benelux

Marion behaalde in haar klasse master (40+) de eerste plaats en liet eigenlijk heel het weekend zien waarom zij mee heeft gedaan dit jaar aan de Games in Amerika. Fons Werbata behaalde bij de mannen masters de eerste plaats, en was ook in zijn laatste WOD mega sterk! Bij de vrouwen elite klasse ging het om de lange atletische Sanne Rooijmans en de kleine krachtige Carmen Bosmans. Die wat mij op viel elkaar voortdurend in de gaten hielden en Sanne een bepaalde tactiek had om haar voorsprong op Carmen te gebruiken om een ‘klein’ rust momentje te pakken. Dit zijn dames die weten hoe het spel gespeeld moet worden! Sanne moest haar titel verdedigen en heeft dat zeker weer gedaan met haar behaalde eerste plaats. Ik had bij de mannen wel verwacht dat mijn favoriet Niels Verschuren er vandoor zou gaan met de titel. Niels was goed en lag vrijwel het gehele event op nummer 1 maar had het zwaar in zijn laatste WOD en oogde minder fit. Waar Philipp Warkowski dan weer van kon profiteren om in de laatste WOD punten te pakken en de eerste plaats binnen haalden……tja het kan raar lopen dat hebben we ook gezien bij de Games elite mannen!

 

“   Dit zijn dames die weten hoe het spel gespeeld moet worden

 

 

IMG_0577

IMG_0589 2

Schermafbeelding 2014-10-08 om 07.56.09

 

 

Shops 

Verder was er ook genoeg te zien en te koop voor de Crossfit lovers, en heb ik tot twee keer toe mijn rondje gelopen….je kan maar wat over het hoofd zien?! Bij de hoofdsponsor Reebok heb ik een mooie wijn kleurige tight  gekocht en bij de stand van CF Lifestyle wat ik een te gek upcoming Crossfit gear merk vind een leuk vrouwelijk t-shirt te leuk op mijn Reebok broek! Ook was Rehband Sportbraces vertegenwoordigd en had mijn zinnen gezet op de roze knie braces, tja want als Camille ze heeft…… maar ik had pech, geen roze! Verder is het mij wel duidelijk geworden als je op dit niveau wil presteren er meer bij komt kijken. Ik had The Blonde Box lezers gevraagd wat zou je willen vragen aan de atleten? Ben er enkele in de wandelgangen tegen gekomen en het is keihard werken aan techniek, kracht sessies en interval sessies met ingebouwde rustperiodes om op het juiste moment te kunnen pieken   en daar hoort ook een gezond eetpatroon bij! Kortom harder en meer werken……meer van alles!!!

 

IMG_0591_2

IMG_0603_2

 

 

Plezier

Ik heb zo ontzettend genoten van de Lowlands Throwdown en ben alleen maar meer gemotiveerder geworden om nog harder en slimmer te gaan trainen. Heb héél de dag zoveel mooie foto’s kunnen maken van de geweldige atleten, dat ik er eelt van heb gekregen op mijn vinger. Maar was dan ook zó bevoorrecht met mijn speciale plekje en wil bij deze dan ook de leuke, lieve Daantje Coeverden van de LLTD organisatie bedanken……Thx Daantje  ☺️

Kan je niet genoeg krijgen van de mooie foto’s van het event? Kijk dan op de site van de Lowlands Throwdown   

 

IMG_0389_2

Ik ben fan van Karin, wat heeft ze het goed gedaan!!

IMG_0116

 

 

Hier nog even duidelijk de uitslagen:

 

Master Female

 1. Marion Valkenburg
 2. Ciska Heida
 3. Tina Groenendaal

 

Master Male

 1. Fons Werbata
 2. Robbert Dijkshoorn
 3. Mathijs van den Berg

 

Elite Female

 1. Sanne Rooijmans
 2. Carmen Bosmans
 3. Sigrid Koolhaas

 

Elite Male

 1. Philipp Warkowski
 2. Niels Verschuren
 3. Denis Clotten

 

En als afsluiter de herstel training van de fitste vrouw in de Benelux Sanne Rooijmans!

 

http://

 

 

Ben jij naar de LLTD 2014 gegaan? Wat was jouw hoogtepunt van het event?

 

 

1 Reactie

 1. Daantje
  8 oktober 2014

  Laat een reactie achter

  Thankyou Petra for being our guest. Nice blog!

Leave a Reply

*De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>