IMG_1846

Let’s Paleo! Wat is het?

16 april 2014 | Geplaatst in:Crossfit, Food, Paleo

 

 

Zoals jullie weten heb ik in een vorige post verteld dat ik voor 95% volgens de Paleo methode eet maar wat is het nou precies? Ik zal het zo duidelijk en simpel mogelijk uitleggen! Twee jaar geleden toen ik begon met Crossfit hoorde ik voor het eerst van Paleo, veel Crossfitters en topsporters eten volgens deze methode. En ja, het heeft mij ook geholpen bij mij prestaties zeker als je traint met functionele bewegingen en hoge intensiteit.

- Door verhoogde inname van eiwitten(vlees, vis, eieren, gevogelte) herstellen je spieren sneller waardoor je harder kan trainen.
- Je bloedsuiker spiegel schommelt minder dus meer energie. Het pieken van je bloedsuiker spiegel komt vaak door het eten van snelle bewerkte koolhydraten.
- Door het eten van veel voedingsvezels vul je vitaminen en mineralen te kort aan.

 

mijn wekelijkse voorraad groenten en fruit

mijn wekelijkse voorraad groenten en fruit.

 

Wat is Paleo?

Paleo is de natuurlijke vorm van eten, wat moeder natuur ons aanbiedt. Het is het voedingspatroon van onze verre voorouders: de jager, de oermens, de caveman. Deze aten wat ze in de natuur konden vinden en zorgde ervoor dat zij gezond en fit waren. De voeding bestond voor een groot gedeelte uit dierlijke eiwitten en vetten, groenten, fruit, eieren, noten, zaden en niet wat ontstaan is door landbouw en fabrieksprocessen(bewerkt voedsel). Conclusie is om voeding te laten staan dat is vol gestopt met middelen om het beter te laten smaken of waardoor het langer houdbaar is. Ga voor gezond voedsel dat onbewerkt is. Het mooie van Paleo is dat je in plaats van koolhydraten te verbranden, nu juist vet verbrandt. Je lichaam heeft de voorkeur voor vetten als energie bron, dit wordt trager verbrand dan koolhydraten en is ook veel efficiënter. Door  het eten van simpele / snelle koolhydraten is je lichaam bezig met het verbranden van je koolhydraten in plaats van vet. Ondanks wat de huidige maatschappij beweerd,vet is goed voor je, sla geen vetten over in je maaltijd!

Wat blijft er over?……Genoeg!!!

 

IMG_1843IMG_1841

 

 

Hoop dat jullie hier wat aan hebben en misschien ga jij er ook voor! Met wat creativiteit maak je de héérlijkste recepten en natuurlijk ga ik deze delen met jullie!

 

 

IMG_1840

 

Your turn!
Heb jij de Paleo methoden al geprobeerd wat waren jou ervaringen?

TAGS: , ,

Leave a Reply

*De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>