Hoe ‘VET’ je slank houdt!

8 september 2014 | Geplaatst in:Food, Health

Het lijkt erop elke keer als ik verschillende online Health sites bezoek, zelfs die van de NY TIMES HEALTH die je toch echt wel serieus kan noemen, er een nieuw artikel is over het laatste nieuwe dieet! De ene dag zijn de eieren de nieuwe superfood ( en die eet ik echt héél veel), en de volgende dag is het ”als je eieren eet verlies je al je haren op je hoofd!” Misschien een beetje overdreven maar snap je wat ik bedoel? Ik hou me voor 90% aan het Paleo principe, wil je weten wat dat is lees het hier

Al twee jaar eet ik op deze manier en is het een ‘way off life’ geworden en daar zal straks ook wel weer een artikel over komen ‘If you eat Paleo, your…….’ maar ik ben toch het levende bewijs dat het voor mij wel werkt, en daar hoort het eten van gezonde vetten bij!

 

Baked-Eggs-Ham-Cups

 

 

Zelfs als je door de supermarkt loopt zie je niets anders dan low fat en no fat, en met iedere week een nieuwe opinie is het moeilijk voor sommige wat ze dan wel en niet mogen eten. Geloof me als ik zeg dat vet eten je slank maakt! Nu heb ik het natuurlijk niet over de stroopwafel transvetten. En met alles in het leven moet je wel de controle er over houden……iets met waar ‘te’ voor staat?! Als je kijkt naar het label, en ik ben echt een beetje een zeikerd hier in pluis het altijd uit dan zie je dat het vetgehalte heel laag is maar dat het volgestopt wordt met andere toevoegsels om de smaak te behouden. Hierdoor kan jouw lichaam uit balans raken. Ik eet dus echt vol vette producten, daar is minder mee gerommeld. Mensen associëren vet nog steeds als iets negatiefs…..vet is niet aantrekkelijk! “Get out you fat haters” en geef me die noten, avocado’s eieren en vette vis!

 

4cdabe845e256a72a9d7d57a770ae6ed

IMG_0291

 

Wil jij dit ook klaar maken? Dat kan! ga naar de Facebook page van The Blonde Box voor het recept.

 

Whole food en gezonde vetten geven je een langer voller gevoel en heb jij minder last van die insuline dip om 4 uur en grijp jij niet naar die zoete hap! Dus heb ik dit ‘vet’ gezonde lijstje voor je om het wat duidelijker te maken!!

 

2f313d0162a4a4ace7f13d890287bfd4

 

Neem gerust dat appeltje met noten, amandel pasta en die vette makreel. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

 

Hallo Facebook vrienden! If you like this article why not spread the word by sharing this post with your friends. ❤️

 

3 Comments

 1. diny
  8 september 2014

  Laat een reactie achter

  Ik probeer ook zo puur mogelijk te eten, zonder suikers en alle e – nummers en ook ik voel me daar veel beter bij. Mijn zoontje reageert heel erg op suiker vandaar dat we over zijn gegaan op alles vers en (bijna) niets uit pakjes en hij is echt een stuk rustiger geworden. Dus ook ik zeg gewoon doen, is even een omschakeling maar het is het waard.

  • Petra van den Driessche
   8 september 2014

   Laat een reactie achter

   Wat fijn Diny, zo zie je maar wat een troep het gewoon is!En idd het is even je weg zoeken maar op een gegeven moment weet je niet beter meer en voel je,je zo veel beter….en ik eet er niet minder lekkerder door, in tegenstelling juist!;-)

 2. Diana
  12 december 2014

  Laat een reactie achter

  Wij proberen thuis ook zo puur mogelijk te eten. We hebben zo’n Hellofresh-box voor 3 dagen in de week en voor de rest groenten en vlees en zo min mogelijk aardappelen en rijst. Maar ik blijf het moeilijk vinden om met mijn gezin healthy en clean te eten. Kinderen houden toch van zo min mogelijk “gedoe” op hun bord en vinden sausjes e.d. lekker. En als je heel de dag werkt en ‘s avonds thuiskomt en dan nog heel uitgebreid koken, vind ik een uitdaging. Ik vraag me toch af hoe anderen dat doen ??

Leave a Reply

*De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>