images-2

How I Got Cupped! | Ken jij deze massage al?

12 december 2014 | Geplaatst in:Health

Ondanks dat ik goed voor mijn lichaam zorg, neem voldoende rust na het trainen, eet goed en gezond, ga op tijd naar bed en ben voor en na mijn training flink in de weer met mijn Foam roller en Lacrose ball. Maak er echt een soort van mobiliteit training van. Toch merkte ik dat mijn lichaam op sommige plekken op slot zit en als je aan Crossfit doet of überhaupt veel sport dan weet je dat het veel van je lichaam vraagt en dat je gebaat bent bij een beter herstel van je spieren door middel van een massage…..en wel te verstaan een sport massage! Maar man o man, wat vind ik naar een ‘echt’ goede sport masseur gaan een HELL. Ik heb het een tijd volgehouden maar lig me te verbijten en vreet het laken op van de pijn! En ik weet ook echt wel dat een goede massage pijn doet….maar ik doe het niet meer, ik kom er stijver vandaan dan dat ik er heen ga. Ik had al eens gehoord van Cupping, veel Crossfit atleten gebruiken deze massage als ze geblesseerd zijn of voor die speciale spierplekken om hun mobiliteit te bevorderen. Er staat hierover ook nog een goed stuk geschreven op de Crossfit site Breakingmuscle

 

Totdat ik een mail kreeg van Rochelle van Doorn van Bellabaci, die mij volgt op The Blonde Box en ook een fanatieke sportster is. Rochelle schreef dat zij massage geeft met speciale cups en dat dit een perfecte massage is voor sporters…..en natuurlijk ook als je niet zo hard of helemaal niet sport, maar daar vertel ik straks meer over. Het lichtje ging branden bij mij dat ik hier over gelezen had en dat dit bij Crossfit atleten op dit moment een massage dingetje is!! Ik ga het mee maken?!

Bellabaci Cupping massage - The Blonde Box

 

 

Wat is Cupping

Cupping is voor Europeanen een beetje vreemd uitziende techniek uit de traditionele Chinese geneeskunde en wordt gebruikt om lichaamlijk stagnatie op te heffen. De theorie achter Cupping is dat de cup vacuüm wordt gezogen op de plaats van de spier, waardoor de bloedcirculatie bevorderd wordt op de plek van blessure of stijfheid. Hierdoor worden de aderen en bloedvaten geactiveerd. Er wordt vers bloed en zuurstof aangevoerd naar de spieren om het herstelproces te bevorderen. De Cupping dringt diep door tot in de bindweefsel laag, dat zich om spieren en gewrichten bevindt.

 

 

Waar is het goed voor

  • pijn in spieren en gewrichten
  • (onder)rugpijn
  • hoofdpijn
  • migraine
  • nekpijn
  • schouderpijn
  • verklevingen
  • stressklachten
  • zwelling, vocht in knie en enkel
  • verwijderen van toxines (gifstoffen)

 

Bellabaci Cupping massage - The Blonde Box

 

 

Hoe werkt Cupping massage

Om de cup goed over de huid te kunnen laten bewegen smeert Rochelle mijn rug eerst in met een massage olie. Vervolgens plaats zij de cup op mijn huid door in het midden van de cup te knijpen waardoor deze vacuüm gezogen wordt. Dit is zeker niet pijnlijk maar geeft een licht tintelend gevoel. Nu wordt eerst mijn rug een soort van los gemasseerd door middel van rechte, zigzaggende bewegingen, Rochelle verteld hierbij dat het belangrijk is om altijd naar het hart toe te masseren. Ik vind het een rare gewaarwording om te voelen hoe je huid los wordt gezogen van je spieren. Je kan door middel van te knijpen in de cup de zuigkracht doseren wat voor jou het meest comfortabel is. Rochelle merkt dat ik aardig wat kan verdragen en gaat over naar een hardere cup, de cups zijn er in twee uitvoeringen, een zachte en harde cup. Ondertussen vraagt Rochelle waar ik last van heb, en of er pijnlijke spieren zijn? ‘En of’ die er zijn…..mijn mobiliteiten probleem zit bij mij tussen het gebied schouders, schouderbladen. Dit voelt vaak stijf en hard aan, niet zo gek als je vaak pull-ups doet en overhead squats, dit geeft enorm veel spanning op de spieren! De aard van de aandoening bepaalt hoe intensief de behandeling gegeven wordt, dit kan variëren van licht tot zwaar, en of er veel blokkades en verklevingen zijn. Ik voelde duidelijk verschil….dit is dus het probleem gebied en was veel gevoeliger! Rochelle liet de cup wat langer vast gezogen op de huid bij het probleem gebied…..de bekende ‘cupkiss’  also known as…..het hickey effect!!! Hoe groter en paarser de plekken des te meer gifstoffen er vrij komen, dit zegt iets over je persoonlijke conditie……ik was voorbereid, dus laat maar komen die plekken! Rochelle heeft de cup echt wel een tijdje laten staan maar de blauwe plekken bleven uit!! Bewijs van een gezonde levenswijze!!! Verkleuren van de huid na Cupping is normaal en verdwijnt weer na enkele dagen.

 

Bellabaci Cupping massage - The Blonde Box

 

Ik vind het echt bizar dat een cup die je huid vacuüm zuigt zoveel met je lichaam kan doen…..ik wist het al maar we leren steeds meer van de Chinese geneeswijze! Na een Cupping massage werkt het nog een tijdje door in je lichaam, was een beetje rillerig en had het koud…..alles wordt geactiveerd en gaat natuurlijk zijn werk doen! Ik geef als advies mee, doe de massage lekker na een training of als je die dag niet zoveel te doen hebt want ik werd er een soort van rozig van en ben een heerlijk tukkie gaan doen….dit is natuurlijk persoonlijk!

 

Thuis gebruik met Bellabaci

Met de siliconen cups van Bellabaci is het ook eenvoudig zelf toe te passen. De cups zijn er voor het lichaam, gezicht en voor rond om de ogen. Ik heb gelijk een setje Bellabaci cups meegenomen om mijzelf te kunnen masseren, heb het al gebruikt voor mijn wat zere knieën na het zware squaten en natuurlijk voor spierpijn op de plaatsen waar je zelf goed bij kan komen. Wil je ook aan de slag en een ‘kus’ van de cup zelf ervaren, maak dan eerst een afspraak voor een massage en neem gelijk een setje cups mee voor thuis gebruik. De cups zijn verkrijgbaar per set voor €37,95 en bestaat uit een harde en zachte cup. Laat je eerst wel even informeren door Rochelle want de Cupping massage is absoluut niet geschikt voor je als: je zwanger bent, spataderen of een ontsteking aan je aderen hebt, bloedverdunners slikt of een hoge bloeddruk hebt!

 

Bellabaci Cupping massage - The Blonde Box

 

 

Ik hoop dat jullie ook zo enthousiast zijn geworden over deze massage techniek net als ik. En hoe fijn dat je het ook thuis kunt doen, het is een perfecte combi van massage voor sporters samen met een Foam roller!

 

Wil je contact opnemen of wil je een afspraak maken met Rochelle. Ga dan naar de website van Bellabaci.

 

www.bellabaci.nl

Leave a Reply

*De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>