Crossfit RebeccaVoigt- The Blonde Box

Crossfit Must-See Mini Documentaire!

28 november 2014 | Geplaatst in:Crossfit

Surfend op het internet naar Crossfit inspiratie, ben ik laatst een kleine documentaire over Crossfit behind the scenes tegen gekomen, waarvan ik denk dat “if you’re in Crossfit” zeker moet zien…..ga er maar eens fijn voor zitten dit weekend!!

 

Wat is Crossfit uitgegroeid tot een money making industry. Het is een master class die de krachtige formule van zakelijk succes/inzicht en marketing heeft begrepen.

Even terug in de tijd! In 2000 was daar die voormalig gymnast Greg Glassman die op een website/blog elke dag een workout of the day poste….just for free! En zette de fitness wereld op zijn kop. Veel mensen uit het leger, politie, fire fighters gingen dit gebruiken als hun training om fit te blijven. De meest serieuze trainers konden zich hier niet in vinden en was er veel kritiek. Er werd getraind in je garage box (vandaar de naam Crossfit box) en gebruikte het materiaal wat je misschien nog had liggen daar?! Wat dacht deze Greg Glassman hiermee te bereiken…..’a lot’ het ontstaan van Crossfit!

 

En nog is er steeds roering in de Crossfit business, zo hoor ik vaak geluiden of de kwaliteit van Crossfit niet achteruit gaat. Het behalen van het level 1 certificaat zou te makkelijk zijn, waardoor er mensen met een nauwelijks sport achtergrond een box kunnen openen en zich trainer kunnen noemen. Laatst heeft Erwin van Beek op de  Crossfit Nederland Facebook page hierover flink zijn gal gespuwd!

 

Maar ik begrijp het wel. In 2000 is het bedrijf Crossfit. Inc opgericht door Glassman en Janai. Glassman heeft het bezit over alle aandelen en maakt Crossfit. Inc gebruik van affiliaties, dat zijn er momenteel meer dan 5.500 en verdubbeld elke twee jaar. Om een officiële Crossfit affiliatie te worden moet je een 1.000 dollar weekend seminar bijwonen het bekende level 1 certificaat. als je dit certificaat behaald heb kan je na een geschreven essay je eigen box openen maar daar zit wel een jaarlijkse vereiste aanvast…..namelijk een vergoeding van 3.000 dollar!…..Ben je al aan het rekenen dus menneer Glassman houdt met twee handen zijn buik vast van het lachen!

Ondanks dat het steeds commerciëler wordt (iedereen wil een graantje mee pikken) ben ik dol op Crossfit en hoop ik dat je deze 30 min durende mini documentaire net zo inspirerend vind als ik!

 

Schermafbeelding 2014-11-28 om 14.00.57

 

http://www.bloomberg.com/video/embed/clMC3pfxSOChhC~6LKbT1w?height=395&width=640

 

1 Reactie

  1. Danny
    19 december 2014

    Laat een reactie achter

    Thanks for sharing! :)

Leave a Reply

*De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>