LLTD14_White

Ben Ik Klaar Voor Lowlands Throwdown?

19 september 2014 | Geplaatst in:Crossfit

Tja, dat zelfvertrouwen hé daar schort het af en toe aan?! Nu zullen jullie je vast afvragen waar heeft ze het over? Want iedereen is wel eens onzeker toch? Ik heb het over het waanzinnig Crossfit event The Lowlands Throwdown Qualifier wedstrijden dit weekend, 20 & 21 september. Dit zijn voorrondes die door heel Nederland worden georganiseerd door officiële Crossfit boxen. Alle Crossfit athletes kunnen hier aan deelnemen om zichzelf te plaatsen voor de finale op 4 & 5 oktober. Tijdens één van deze Qualifier dagen moeten de athletes 3 wod’s uitvoeren en laten zien wat zij in huis hebben. De scores worden aan het eind van het weekend vergeleken met alle andere deelnemers. De beste 48 mannen, 24 vrouwen, 12 master mannen en 12 master vrouwen plaatsen zich uiteindelijk voor de finale op 4 & 5 oktober.

 

Dus was nogal onzeker of ik er goed aan had gedaan om mij hiervoor in te schrijven…..maar heb het gedaan! Het is trouwens niet de eerste keer, heb hier vorig jaar ook aan mee gedaan maar dat was toch anders. Wist toen niet wat mij te wachten stond en weet nu dat het best 3 heftige wod’s kunnen worden, die je overigens een paar dagen voor D-day te horen krijgt! Denk dat daar ook die onzekerheid in zit, in het niet weten welke skills je zal gaan krijgen…..ben ik goed genoeg? Of kan ik überhaupt die muscle up? Néé inderdaad die kan ik nog niet maar ben in een jaar tijd zoveel gegroeid, heb geoefend, geoefend en nog eens geoefend aan mijn zwaktes en mobiliteit. Heb voor mijzelf een lijstje gemaakt wat ik vergeleken bij vorig jaar nu wel kan!

 

 • Goede Kipping Pull-Ups.
 • Handstand Push-Ups.
 • Toes to bar.
 • Sterker geworden qua kracht.
 • Meer controle over de Oly liften.
 • Double unders zijn een eitje geworden.

 

Maar heb ook nog genoeg te leren! Wat ik nog echt niet kan zijn:

 

 • Muscle-Ups.
 • Pistol Squats.
 • Walking handstand.
 • Roeien. (kan het wel maar ben er gewoon niet goed in)!

 

05-10-2013 003

Lowlands Throwdown 2013. Crossfit Bink 3605-10-2013 022 05-10-2013 050

 

Ik neem het risico en ga de challenge aan heb de motivatie en wilskracht om alles te geven of dat genoeg is om het te halen naar de finals weet ik niet, maar vindt het een mooie uitdaging om te kijken waar ik sta met de rest van Nederland! Onzeker zullen zelfs de beste zijn….dusss relaxed, ik doe niet aan de Olympische spelen mee, maar aan een hele gezellige dag met veel mensen die elkaar zullen supporten ‘When the going gets tough’ want daar staat Crossfit voor de laatste man/vrouw krijgt het hardste applaus!!!

 

 

IMG_4100

 

Dit zijn de 3 wod’s die uitgevoerd moeten worden….. Let’s Kick Some Ass!!

Ik wil iedereen die aan de Qualifier mee doen ontzettend veel succes wensen en geniet vooral van de leuke dag ‘ook’ als iets niet zo lekker gaat want Crossfit staat voor FUN!!

 

 

Your turn:

Wat vindt jij de moeilijkste wod??

 

 

 

3 Comments

 1. Marielle Voormolen
  19 september 2014

  Laat een reactie achter

  Petra,

  Dat je er staat is al een overwinning! Kijk waar je vandaan komt. We vergeten vaak waar we begonnen zijn omdat we almaar vooruit kijken waar we naar toe willen (en ik bij mezelf bemerk dat ik nooit blij ben omdat het almaar beter en sneller moet). Logisch. En dit moet ook maar op zo’n moment – als de zenuwen beginnen te gieren voordat je op moet en je je eigenlijk afvraagt ‘waarom heb ik dit gedaan….?’ moet je je beseffen dat je zo veel getraind hebt en zo fucking willing bent dat je al die WOD’s (al weet ik nog niet eens waar het voor staan maar begrijp dat dit je combi opdrachten zijn) killllllt! Dus kick some arse babe. Je bent rete fit; mentaal en fysiek dus voor mij heb jij al gewonnen. Respect heb je al. Nu moet je ‘m nailen en bovenal genieten. You go girl!

  • Petra van den Driessche
   19 september 2014

   Laat een reactie achter

   Hahaha, wat zeg je dat toch weer mooi Marielle! Maar inderdaad zo herkenbaar als je daar staat denk je ‘wat doe ik mezelf aan’ maar het geeft zo’n kick! En met deze mooie motivatie van jouw gaat het helemaal goed komen. Liefs!
   X

 2. Marielle Voormolen
  19 september 2014

  Laat een reactie achter

  Dat was ook de bedoeling! Goed zo. Hoor wel hoe het gegaan is x

Leave a Reply

*De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>