Aubergine Lasagne Met Gehakt!

19 januari 2015 | Geplaatst in:Food

Het maakt mij niet uit ‘op’ of ‘in’ welk gerecht het zit. Op de pizza, in een salade, ik maak er zelfs patatjes van…..ik wil nóóit meer gewone patat!! Grapje natuurlijk want een patatje op zijn tijd is ook zó lekker. Ik heb het over de aubergine, je kan er zo ontzettend veel lekkere gerechten mee maken en zit ook nog eens boordevol vitamines! Eén ding is zeker als ik deze aubergine lasagne met gehakt maak….er blijft geen stukje over!! Nou ja…..dat weten ‘zij’ alleen niet! Ik maak altijd wat extra klaar (mealprep) omdat ik een stukje aubergine lasagne best op kan ‘ook’ als lunch na de training!

 

Ingrediënten:

 

4-6 personen

 

  • 2 aubergines
  • 500 gr rundergehakt (bio)
  • 1 grote ui
  • 8 á 10 kastanje champignons
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 blikken tomaten blokjes ( Bio+)
  • 1 blikje geconcentreerde tomaten pasta ( la Bio Idea)
  • 2 spelt lasagne bladen
  • 1 el oregano
  • 1 el gedroogde tijm
  • zout
  • peper
  • paprika poeder
  • parmezaanse kaas
  • peterselie voor de garnering

 

 

Aubergine Lasagne Met Gehakt! The Blonde Box

 

Aubergine Lasagne Met Gehakt! The Blonde Box

 

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200℃. Pak een grote platte ovenschaal en bekleed deze met bakpapier. Snij de aubergine in de lengte door in niet te dunne plakken. Wrijf de aubergine plakken in met olijfolie (beide kanten) en bak de aubergine plakken totdat ze zacht en mooi goud bruin worden, ongeveer 5 min per kant. Als de aubergines klaar zijn   halveer deze. Ik pak ze altijd nog even in het aluminium folie, zodat ze nog iets zachter worden! Snij de uien in ringen en snij de knoflook en champignons fijn. Pak een grote pan en bak de champignons totdat deze mooi bruin en zacht zijn. Plaats deze even in een apart schaaltje. Rul nu het gehakt met het zout, peper, paprika poeder en de uien, knoflook bruin. Voeg de champignons toe, laat dit nog 5 min doorbakken. Voeg de 2 blikken tomaten stukjes, tomaten puree, oregano, tijm, peterselie en een snufje zout toe. Laat dit 10 min laag doorsudderen en vergeet er niet af en toe door te roeren. Schep een laagje van het gehakt mengsel op je oven schaal met bakpapier. Maak nu het tweede laagje met de aubergine. Maak het derde laagje met het gehakt mengsel en plaats het stukje lasagneblad (op maat gesneden) erop. Nu weer een aubergine en de laatste laag gehakt mengsel erop. Plaats de aubergine lasagne in de oven voor ongeveer 20 min.

 

Serveer:

Met geraspte parmezaanse kaas en verse platte peterselie!

 

Aubergine Lasagne Met Gehakt! The Blonde Box

 

Ben je niet zo van de aubergine, dan kan je deze vervangen door courgette of gegrilde plakjes pompoen! Tijdnood?  Dan kan je het gehakt mengsel en de aubergines makkelijk twee dagen van tevoren klaar maken!!

 

Enjoy!!!

 

 

 

 

 

 

1 Reactie

  1. Dianta
    24 januari 2015

    Laat een reactie achter

    Very nice… Mooie foto’s ook! :-)

Leave a Reply to Dianta Cancel reply

*



De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>