The Antwerp Throwdown 2014 - The Blonde Box

The Antwerp Throwdown: Verslag van dit eerste Crossfit event!

5 december 2014 | Geplaatst in:Crossfit, Travel

Zaterdagochtend vroeg, op weg naar België waar het eerste event van The Antwerp Throwdown gehouden zal worden. Mijn Crossfit maatje Dennis van onze box CrossfitRTM zal die dag gaan judgen en stuurt mij een berichtje dat ik mijzelf warm moet aankleden….OMG en ik ben al zo’n koukleum! Ik krijg gelijk een beeld van een oude grote loods, die is omgebouwd naar een crossfit box en waar het wedstrijd gedeelte afgezet is met lint, een beeld van hoe Crossfit wedstrijden ooit werden gehouden. Ik krijg gelijk, bij het aankomen rijden in een klein industrie gebied zie ik de oude mooie loodsen met leien op de daken…..já we zijn in België! Wat een gave omgeving voor Crossfit, rauw en toch heel knus! Crossfit Moves had er iets gezelligs van gemaakt en de naam van de box “The Black Box” stond mij he-le-maal aan!!!

 

” wat een gave omgeving voor Crossfit, rauw en toch heel knus!

 

 

10653768_1559093424325409_4193224464383273797_n

 

Plekje verdienen

De atleten moesten hun plekje verdienen door middel van Qualifier wod’s.  Die zij onder toezicht van een judge moesten filmen in hun eigen box, om zo aan voldoende punten te komen en als één van de 80 atleten door te gaan naar de finale dag. 20 elite vrouwen, 40 elite mannen, 10 master vrouwen en 10 master mannen.

 

Wod’s finale dag

De wod’s logen er niet om en ik vond sommige dan ook ‘echt pittig’. De toon is gezet door de organisatie van The Antwerp Throwdown. Ik denk daarom wel dat de instap en toegankelijkheid hierdoor minder makkelijk zal zijn voor sommige mensen…..laten we de ‘fun’ factoor niet vergeten!

 

WOD 1: WALK OF FAME

a) For Time (time cap 10’)
400m row
10m Farmer walk (150/110) Masters (130/90)
20 TTB
10m Farmer walk
20 Box Facing Burpees Over the Box
10m Farmer walk
20 Overhead Squat (50/30)
b) For max load (rest of the time until 12’)
2RM Hang snatch

 

De naam zegt het al “WALK OF FAME” en dat was het ook, hier zag je eigenlijk al de echte krachtpatsers. Die een 10 meter Farmer Walk moesten doen. Wat was dit zwaar voor sommige atleten, mede ook omdat het veld voor deze wod te klein was. Voor de de overhead squat en de hang snatch kwam de echte techniek en beheersing om de hoek kijken…..wat was Belinda Bekker hier een master in….een lust om naar te kijken. Dempsey Tamara was het met zijn hang snatch niet echt eens met de judge en begreep dan ook niet waarom hij een no rep kreeg, wat overigens met alle respect naar de judge werd uitgesproken!

UntitledWOD 2: SHOW OFF

a) Max sec free standing handstand hold (2 attempts, longest counts, time cap 90”)
Transition 30”
b) Max Rope Climbs in 90”
Transition 30”
c) Max alternating Pistols in 90”
Transition 30”
d) Max Bar MU in 90”

 

Ja, laat maar zien wat je in huis heb en laten we eerlijk zijn…dit zijn skills waar je echt voor moet trainen, trainen en nog eens trainen! Het touwklimmen was bij de meeste atleten toch echt wel een challenge.

antwerp

WOD 3: LITTLE KING FRAN GOES TO THAILAND

For Time (Time Cap 15′)
21 Thrusters (45/30) Masters (40/30)
21 Pull Ups
1 Deadlift (140/100) Masters (100/85)
2 Ring MU
3 Cleans (90/60) Masters (70/45)
4 HSPU
15 Thrusters
15 Pull Ups
1 DL
2 MU
3 Cleans
4 HSPU
9 Thrusters
9 Pull Ups
1 DL
2 MU
3 Cleans
4 HSPU
De kaarten waren geschud en nu ging het om de plaatsen 1, 2 en 3! En gestreden werd er in deze ‘killer’ wod! Bij de elite mannen ging het toch wel om Pieter van Bussel en de sterke Niels Jaspers, waarvan ik denk dat we deze vaker op “het blok” zullen zien staan! Onder de indruk ben ik van Belinda Bekker bij de elite women, ze is sterk en beschikt over een prachtige techniek bij het liften. Bij de master women was de ring muscle-up een echte challenge, waarbij het Marijke Gijsens uiteindeljk lukte! De dames Marcha en Sophie bleven het proberen, voor het entertainment gehalte zorgde Marcha, door er een paar dans moves uit te gooien op haar box…..het publiek kon dit duidelijk waarderen! Ik vind haar leuk!!!

finale Uitslagen

 

Elite Male

 1. Pieter van Bussel
 2. Niels Jaspers
 3. Dempsey Tamara

 

Elite Female

 1. Belinda Bekker
 2. Karin Weijgers
 3. Eva Willemarck

 

Master Male

 1. Beat Grossmann
 2. Sandro Deledda
 3. Lieven Dewitte

 

Master Female

 1. Marijke Gijsens
 2. Sophie van Cautenberg
 3. Marcha van Glaanen

 

Voor de elite winnaars was er een prachtige prijs, een Thailand trip van Koh Tao Crossfit tours! Overige prijzen waren cheques van Hidden Strenght en natuurlijk van de sponsor van dit evenement Crossmaxx. Die al het mooie materiaal verzorgde…..weights, boxes, bars en de geweldige Farmer Walks (on my list)!!!

 

“ voor het entertainment gehalte zorgde Marcha, door er een paar dans moves uit te gooien


 

 

The Antwerp Throwdown 2014 Crossmaxx - The Blonde Box

 

Karen Tovmasjan & Caravan food

Tussen de wod’s liet Karen even zien hoe makkelijk het liften is…..tja, als je maar snel genoeg bent!!! En breakdancen kan hij ook. Wil je meer zien van Karen dan kan je aankomend weekend 7 december naar The Flex Cup gaan. Verder was er genoeg te zien en kon je bij verschillende merken je Crossfit gear kopen. Om warm te blijven (want het was zó koud) kon je bij Caravan, die om zijn oldtimer busje een gezellig plekje had gemaakt met heerlijke wraps, soep, gezonde bars, en ja ik heb het gedaan, een heerlijk cheesecake taartje kon eten……rond het haardvuur!! Had ik al gezegd dat het knus was?!

 

IMG_0411

IMG_0413

IMG_0414

 

Positieve energie

Het was een lange leuke en vooral gezellige dag waarbij je de positieve energie kon voelen van een Crossfit community! Ondanks de kou hebben de atleten het fantastisch gedaan….de warming-up was daardoor niet makkelijk en zeker ook voor al die volunteers, die met truien onder hun t-shirts en shawl om heel de dag stonden te judgen! Ik denk dat de eerste editie van The Antwerp Throwdown zeker een succes is geworden…..op naar volgend jaar!! En voor de lieve mensen van Crossmaxx…..jááá volgend jaar doe ik mee!

 

IMG_0393

Onze Dennis judge bij The Antwerp Throwdown!

 

 

En wil je nog even zien hoe het echt moet, dan heb ik hier een heel fijn filmpje. IT’S ALL ABOUT SPEED!!!

 

 

https://www.facebook.com/video.php?v=880060892027937

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

*De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>