Inspirational Sporty Mothers!

11 mei 2014 | Geplaatst in:Crossfit

 

Het is moederdag en vandaag is The Blonde Box het platform voor drie gast bloggers. The Blonde Box inspirational sporty mothers! Deze vrouwen trainen samen met mij en zijn niet alleen heel sportief maar zijn ook geweldige moeders en inspireren mij stuk voor stuk, zeker ook hoe hard zij trainen en waar ze vandaan komen en hoe sterk en fit ze nu zijn! Lees hun verhaal en laat je inspireren……You don’t have to be great to start, but you have to start to be great!

 

YOU GO FIT MOMS!!!

 

Marielle Pesch

Petra, die vrouw die altijd de les voor mij sport. Diegene met dat supersportieve slanke lijf en enorme power vraagt of ik een stukje wil schrijven over mijn motivatie als sportende moeder. Ik een sportende moeder??? Motivatie…??? Tja… Bittere noodzaak was het meer in mijn geval. Met fors overgewicht en gebrek aan enige vorm van prestatiedrang op sportief vlak ben ik toch 2 X per week bij een personal trainer te vinden. Dat was toch iets voor bekende Nederlanders dacht ik altijd… Tot ik tijdens mijn 2e zwangerschap in de 3e maand een hernia kreeg. Stom toeval en domme pech. Tot aan m’n bevalling heb ik vooral plat gelegen met nagenoeg geen pijnbestrijding mogelijk en was ik afhankelijk van hulp uit mijn omgeving voor de zorg voor mezelf en onze oudste dochter van destijds 1 jaar. Dag roze wolk! Na de geboorte ging het stukje bij beetje beter. Tot ik na 6 weken met mijn pasgeboren baby van de trap af viel… Ik was weer een paar flinke stappen terug!
Tja, motivatie of niet, aan die rug moest wat gebeuren! En zo kwam ik via via bij mijn personal trainer, Richard Valiente, terecht.
De eerste maanden sleepte ik mezelf er naar toe. De wekker in de vorm van een hongerige baby ging. Ontbijt naar binnen werken, m’n 2-jarige dochter naar de peuterspeelzaal brengen, borstvoeding geven, dan een extra rondje autorijden zodat de baby niet de hele sportles jengelt en hoppa, we gaan weer ‘fijn’ een uur sporten! Om na afloop ongedoucht naar de peuterspeelzaal te racen, lunch naar binnen te werken en te hopen dat die 2 koters van me tegelijk wilden slapen. En als dat dan lukte…, kon ik even douchen voor ze weer wakker werden!

Motivatie? Oh ja…, motivatie… Waar vind ik die precies? Pure wilskracht was het… En dan die enorm sportieve Petra elke les weer voor me…, pffff… Die leek het sporten zowaar voor haar lol te doen…

Maar stukje bij beetje ging het beter! Ik maakte kleine en grote stappen vooruit, had minder rugklachten, viel zowaar een paar kg af. En ineens was daar het moment dat ik zowaar zin had om te gaan sporten. Dat het drukke programma vooraf en het gedoe erna het me enigszins waard was. En jawel, dat 2 X per week!

Ik begon mijn sportlessen in het bijzijn van een piepklein slapend baby meisje in een maxi cosi. En inmiddels kruipt daar een 1-jarige wolk van een meid tussen haar sportende mama door!

Ik heb mijn motivatie voor het sporten gevonden. Ik wil voor mijn dochters een gezonde, fitte en blije mama zijn. En dat dat niet vanzelf gaat, en je daar hard voor moet werken en dat die weg lang is, dat mogen ze weten en zien!

En die enorm fitte, slanke en sterke Petra die altijd in die les voor mij zit…, die heeft op haar beurt ook zo haar doelen te behalen weet ik inmiddels. En haar motivatie is ook wel eens kwijt. Want bij niemand gaat het immers zomaar vanzelf…

 

Francis Veenstra

Hallo, ik ben Francis Veenstra.
Ik ben 40 jaar en moeder van drie jongens met de leeftijden: 16, 13 en bijna 11 jaar.
In september 2012 werd ik 39.
Dit betekende dat ik nog een jaar had om aan het idee te wennen 40 te worden. Ik keek hier niet naar uit.
Ik strijd al sinds mijn tienertijd tegen de kilo’s, met wisselend resultaat.
Aan de naderende leeftijd kon ik niks veranderen, maar aan m’n uiterlijk wel.
Ik besloot om te gaan sporten, maar ik heb voldoende zelfkennis om te weten dat ik dat niet zelf kon.
Ik ging op zoek naar een personal trainer en vond die in Richard Valiente.
Twee keer per week liet ik me afbeulen en daarnaast ging ik hardlopen en deed ik insanity.
Het resultaat mocht er zijn op mijn 40ste verjaardag.
Ik was slanker, strakker en fitter dan ooit.
Inmiddels ben ik aan het 40 zijn gewend.
Sporten doe ik nog steeds.
1x per week PT en 1x small group fitness.
Sporten zal nooit mijn hobby worden, maar het heeft wel een vaste plek in mijn weekplanning.

 

Barbara van Buuren

IMG_2300

Mijn naam is Barbara van Buuren, 45 bijna 46 jaar. Ben getrouwd en moeder van 2 zonen van 19 en 16 jaar. Ik werk parttime op ons kantoor Papagayo Travel (agent voor Papagayo resort en hotel op Curaçao).
Als je mij 2 jaar geleden had gevraagd, Ben je fit?
Had ik je moeten telleurstellen. Ik rookte een pakje sigaretten per dag. Als ik de trap op kwam, moest ik even bijkomen.
Natuurlijk wist ik dat ik slecht bezig was met mijn gezondheid, maar ik had altijd wel een excuus. Ik kan morgen dood gereden worden. De lucht vervuiling is net zo erg. Als ik stop word ik dik, obesitas is ook dodelijk! Zo waren er nog wel 100 excuses te verzinnen. Totdat mijn moeder plotseling overleed en ik goed ging nadenken over mijn levensstijl. Ik ben gestopt met roken en de sportschool in gedoken. Maar ik vond het trainen in de sportschool te oppervlakkig. Ik had nooit spierpijn (!) en echt moe was ik ook nooit. Bovendien kwamen de niet rook kilo’s er gewoon bij, 8 kilo in totaal!
Doordat mijn oudste zoon topsporter is ( autocoureur, World Series By Renault 3,5 liter) en heel veel moet sporten om fit te zijn en dit met een personal trainer doet, dacht ik: misschien moet ik dat ook eens doen.
Zo gezegd zo gedaan, afgelopen augustus ben ik bij Richard Valiente van Healthflow Personal Training begonnen met sporten. 2 Keer per week train ik nu. Het crossfitten geeft zoveel voldoening en ja ik heb bijna iedere week wel spierpijn en ben ik na afloop van een training echt moe. Tussen de PT sessies probeer ik nog 1 á 2 keer hard te lopen, maar dat lukt niet altijd. Ook ga ik steeds meer en meer op mijn voeding letten, maar een glaasje wijn laat ik nog niet staan, dat vind ik gewoonweg nog zo lekker en gezellig. 
Al met al is mijn levensstijl helemaal veranderd, ik voel maar ben ook zoveel fitter dan 2 jaar geleden en heb veel meer energie gekregen. En ja die 8 kilo zit er nog aan, maar die zullen de komende tijd ook wel verdwijnen.

 

Fijne Moederdag!!!!

 

Your turn:

Heb jij een verhaal te delen, of waarom jij ben begonnen met sporten? Please comment below ;-))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

*



De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>